marți, 29 mai 2012

Un garaj fericit

"Un fapt fara importanta ma poate face sa sper..." Asemeni regretatului Florian Pitis imi vine sa cant celebrele versuri de fiecare data cand vad in jur si ceva normalitate ( vezi draga cititorule si recenta vizita la Porsche Bucuresti Vest ). De ceva vreme tot aman sa va prezint o minune de pe malurile Dambovitei: un garaj interbelic fericit. Garajul carosierului Peleanu din Calea Dorobantilor n-a fost demolat, in locul lui nu s-a ridicat un rahat impersonal de otel si sticla. A fost cosmetizat, a se citi au fost dezafectate sandramalele de tabla aflate in fata lui si a capatat o noua menire: hipermarket. Dimensiunile generoase ale venerabilului garaj ( se intinde intre Calea Dorobantilor si strada G-ral Stanislav Citoschi adica cat toata lungimea strazii Mr. Dimitrie Giurescu ) ar fi permis poate indeplinirea visului de aur al tuturor pasionatilor de autovehicule istorice: un muzeu al autovehiculelor. Dar e bine si asa . Facand ceva cumparaturi puteti vedea si interiorul garajului. Se remarca in primul rand camera aflata deasupra intrarii, de unde ( probabil ) proprietarul garajului supraveghea bunul mers al lucrarilor din interior dar. de unde, printr-o fereastra semirotunda, avea vedere si catre curtea din fata si Calea Dorobantilor.

 Garajul carosierului interbelic Peleanu asa cum se prezenta cu cativa ani in urma ( sursa foto blog simply bucharest ):

... si asa cum arata el acum:

5 comentarii:

  1. şi eu sînt fericit!
    Mă temusem că Billa a intrat rău în clădire, dar... este pe cît de bine se poate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Era poate un pic mai bine daca reclamele erau ceva mai mici si mai discrete pe fatada sau daca o mica placa explicativa facea un mic istoric al locului in 2-3 cuvinte. Pana la urma era chiar un soi de blazon si pentru hipermarket. Dar...

    RăspundețiȘtergere

  3. Bună ziua,
    Există o imagine a garajului Peleanu aici (primul sfert al paginii):
    http://tramclub.org/viewtopic.php?t=11419
    Este același loc de pe Calea Dorobanți, unde acum este Billa?
    Vă mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Garajul Peleanu din poză, era în calea Dorobanților 127-129. Aproximativ vizavi de strada Naum Râmniceanu.

      Ștergere
  4. Garajul din poză nu aparținea carosierului Peleanu. Garajul Peleanu era pe Calea Dorobanților 127-129. Vedeți poza din linkul pus de Mihai Popa.

    RăspundețiȘtergere